Back @ Pezulu - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu Back @ Pezulu - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu

Back @ Pezulu

Blijf op de hoogte en volg Marleen

08 Februari 2008 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Golden Gate was echt een prachtige locatie. We sliepen in een houten bungalow bovenaan de berg met een schitterend uitzicht. We hebben dit keer een 'echte' wandeltocht gemaakt door de bergen over stenen, heuvels enz. Verder hebben we zelf gebraaid! Dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een reis in Zuid-Afrika. We hadden veel te veel vlees maar wel erg lekker.

Vanuit Golden Gate reden we naar Chrissiesmeer. Wat een verschrikkelijke weg! Echt hoeveel wegonderbrekingen (en dan bedoel ik niet zoals in Nederland wat weinig voorstelt) kan je hebben tijdens een rit van 100 km. Bovendien laten ze je rustig een kwartier wachten bij elke onderbreking. Welcome to Africa! Maar goed we zijn heel aangekomen bij een accommodatie in Chrissiesmeer wat heel verrassend aan een groot meer ligt. Aardige mensen en lekker eten, maar verder hadden ze deze accommodatie best weg kunnen laten..

Daarna gingen we door naar Skukuza, Kruger National Park. We zaten weer in een bungalow en hebben de hele dag zo'n beetje rondgereden in de hoop wat dieren te zien natuurlijk. En jahoor, we hadden geluk. We hebben tot 4x toe leeuwen gezien, waarvan 1x zelfs met welpjes. Zoo schattig! Verder nog zwarte neushoorn, buffels, giraffen, zebra's, gnoe's, een olifant die zwom en speelde in het water. Heel erg leuk! En verder nog nijlpaarden en krokodillen. Helaas helaas, weer geen cheetahs of luipaarden.. maar dan moet je ook wel een beetje geluk hebben.

Dinsdag zijn we aangekomen bij mn oude stageplaats, Pezulu Lodge!! Echt leuk om iedereen weer te zien, hoewel een deel van het personeel de plaats verlaten heeft met de nieuwe eigenaren uit Luxemburg. De oude eigenaren hebben nu hun eigen huis gebouwd iets verderop. Naja huis..zeg maar gerust mansion! Mijn god wat een enorm huis, echt heel gaaf.

Woensdag hadden we een dagje rust en ik heb dan wel gewoon draadloos internet hier, maar de stroom ligt er regelmatig af. Gister hebben we dan eindelijk de Panorama route gereden, wat ik nog nooit gedaan had terwijl het echt zo dichtbij is. Heel erg mooie omgeving. We hadden echt geluk met het weer, niet zo bewolkt en lekker warm uiteraard. Vandaag weer een dagje rust. Mn vader zag het niet zo zitten om die zandweg weer af te gaan haha (tis nogal een gehobbel een half uur lang). De weg is veel erger geworden nog sinds dat ik weg ging. Dat komt door al de regenval. Dus ik ga straks langs bij een paar buren om ff gedag te zeggen en wat te drinken. En dan morgen alweer naar Pretoria! :D Voor mn vader is het alweer bijna afgelopen, maar ik blijf gelukkig nog ff wat langer in het zonnige Afrika.

We gaan zo Boer zoekt vrouw kijken hier op tv.. wist niet dat ze dat hier ook konden ontvangen!

Groetjes!

• 08 Februari 2008 - 18:56

Saskia En Henk:

Zo, zijn wij de eersten dit keer? Kinders kinders, wat is het prachtig daar! Wil je eigenlijk wel terug,Adje? Of ben je inmiddels ook verkocht? Moeten we al informatie gaan inwinnen over algehele emigratie van de vriendenclub? We kunnen misschien ons eigen "resort" bouwen, zodat we op onze ouwe dag ook nog elkaar een handje kunnen toesteken op korte afstand! Leuk dat je weer in je ouwe vertrouwde omgeving zit, Marleen! Waarschijnlijk wordt het voor jou nog moeilijker om je straks weer los te rukken en de terugtocht te aanvaarden! Geniet er nog maar van met volle teugen met z'n tweetjes! Gelukkig is Adje, zo te zien, weer aardig opgeknapt na het dipje waarvan melding werd gemaakt in het vorige verslag. Veel plezier nog!

Dikke kus van ons allemaal
    xxxxx

• 09 Februari 2008 - 08:47

Truus Schenkhuizen:

allemachies, wat is het daar toch mooi!
    Ik zou, als ik jullie was, gewoon niet meer terug gaan naar Nederland (hoewel het vandaag wel een prachtige zonnige dag is).
    Volgens mij, Sasje, moest je inderdaad maar wat informatie gaan verzamelen voor onze emigratie...
    Lieve Ad en Marleen, als jullie nou alvast een leuk pleke voor ons zoeken (niet in Franshoek want daar is net een oudere hollandse dame vermoord - jullie waren net op tijd weg...)!

Dikke knuffel en tot horens/ziens

• 11 Februari 2008 - 13:35

Tineke:

Wat een prachtige foto's weer! Heel veel bekende plekjes/plaatjes ook. Leuk hoor. "Geniet die laatste dag samen"! Ad, goede reis terug morgen en voor jou Marleen nog heel veel succes met je opdracht in Pretoria. Je blijft ons op de hoogte houden toch?
    Veel liefs,

• 14 Februari 2008 - 14:54

Winnifred Loke:

Wow, wat is het een mooi land! Ik heb genoten van de foto's. Nog veel plezier en groetjes aan Ad,
    Winnifred