School, school, school... :p - Reisverslag uit Estoril, Portugal van Marleen - WaarBenJij.nu School, school, school... :p - Reisverslag uit Estoril, Portugal van Marleen - WaarBenJij.nu

School, school, school... :p

Blijf op de hoogte en volg Marleen

25 Oktober 2006 | Portugal, Estoril

heey!

We zijn alweer ruim een week naar school geweest hier... en ik kan je zeggen, tis erg lastig in het Portugees :p Kheb een paar leraren die ik echt wel goed begrijp, omdat ze gewoon duidelijk praten en ons echt willen helpen. Eentje wilde zelfs een aparte les voor ons in het Engels gaan geven :) naja we zeiden al dat hoeft niet. We moeten t toch een x leren, maar wel heel aardig van m. Maar een paar leraren.. pff de een ratelt maar door lijkt wel een spraakwaterval, ze kijkt geen minuut naar ons om, laat staan dat ze ons wil helpen. :s En de ander praat in metaforen haha best leuk hoor..als je geen moeite hebt met de taal is hij volgens mij best wel grappig maja. Vorige week heb ik een aantal vakken uitgeprobeerd en wat ik niet leuk vond, mocht ik nog veranderen :D zo prettig je eigen rooster samen stellen ;) Nu is mn rooster definitief en best wel relaxed..woe en do amper les gewoon alles op de dinsdag gepropt :p duss das wel btje zware dag maar ja kvind de vakken die ik goed begrijp wel leuk, die andere 2 iets minder maja die zijn toch wel handig om te nemen. Dan komt het nog een btje overeen met watk in Breda zou krijgen. Onze klasgenoten zijn echt heel leuk! Ze willen ons allemaal zoo graag helpen. In elke klas komen er elke x wel een paar naar je toe zo van ooh ja het zal wel moeilijk voor jullie zijn.. als je iets wilt weten of hulp nodig hebt, dan vraag je t maar aan mij hoor! Duss naja daar hoeven we ons iig geen zorgen over te maken :) 1 klas wil ons zelfs interviewen haha ze organiseren ook allemaal dingen buiten school (vrijetijdsstudie) en hebben een eigen website enzo. Wel leuk..weten we een btje wie wie is!

En mn kamergenootje is vorige wk ook gekomen! Kan t gelukkig wel heel goed met r vinden :p zij helpt me ook wel veel met dingen, echt handig! En ze heeft een hele grote koelkast met vriezer en een magnetron gekocht ;)

Dit wknd naar de bios geweest hier, echt goedkoop! 4€ ong met onze studentenkaart :D en de films die nieuw zijn in nl komen ook vlak daarna hier duss t zijn geen oude ofzo. En niet Portugees gesproken gelukkig!

En nu zijn we allemaal ziek :s sja als een paar ziek zijn, volgt de rest vanzelf :p maja verder dus niet zoveel gedaan.. als we paar uur vrij zijn smiddags gewoon lekker slapen :p komt ook door het weer volgens mij dat we ziek zijn. Uren in de kou zitten/lopen doet er geen goed aan. Het wordt volgens mij niet echt meer beter hier..bijna elke dag regen, regen ooh ja storm, onweer en hm regen :p pff Portugezen zelf zeiden al dat normaal in oktober het weer veel beter is! fijn... haha naja hebben we nog een btje het Nederland gevoel :p

oohja voor de mensen die het nog niet wisten.. skype doet het hier helaas niet, webcam ook niet, evenals downloadprogr etc etc :p zal wel door het trage internet komen hier, wel jammer maja....

Tot snel!!

Liefs

• 25 Oktober 2006 - 07:29

Christel:

Hoi Marleen!! Ten eerste, heel erg bedankt voor je mailtje over de kaarten!!:D Hartstikke leuk van je!! :) Wat leuk dat de mensen je zo graag willen helpen daar zeg!! Maakt het echt een stuk aangenamer he!! :P
    En wel slim van je om geen les in het Engels te nemen! Het wend allemaal vast wel! Nou meissie, beterschap!! En nog veel plezier daar! Liefs x x x Christel

• 25 Oktober 2006 - 11:26

Lindsay:

Haha, vaag dat het het niet doet ;s.. ik wil ook zo'n lekker rooster(H).. nu lekker vakantie:D!!. veel plesiier daar (K) lins.

• 26 Oktober 2006 - 07:37

Fiona:

Hey Marleen! Fijn dat alles goed gaat daar! Dat Portugees zal inderdaad snel wennen als je geen keus hebt :-) Over een paar weken spreek je meer Portugees dan Nederlands haha :-D Hier alles ook z'n gangetje, redelijk weer ook wel... Hier is ook iedereen ziek, zal de tijd van het jaar wel zijn! Beterschap meis, en veel succes met school!!

Liefs,
    Fioon