Weer internet! - Reisverslag uit Estoril, Portugal van Marleen - WaarBenJij.nu Weer internet! - Reisverslag uit Estoril, Portugal van Marleen - WaarBenJij.nu

Weer internet!

Blijf op de hoogte en volg Marleen

13 December 2006 | Portugal, Estoril

Alweer hele tijd geleden dat ik een berichtje heb achter gelaten, dus hoog tijd! Volgens mij ben ik de helft alweer vergeten wat er is gebeurd :p

Zaterdag 25 nov was Valerie jarig dus we dachten wel leuk om wat te gaan drinken ergens ofzo. Ik ging met de Belgische en Franse meiden naar een bar in Cascais. Lekkere cocktails gedronken (zie foto's!) Valerie kreeg er nog 1 gratis omdat ze jarig was en daarna zouden we korting krijgen op de volgende drankjes die we bestelden, dus wel relaxed. Verder was t echt superleuk, hele avond gedanst enzo :D

Die zondag de heeele dag aan een opdracht gewerkt, dus weer iets af. Scheelt weer!

30 november was er weer een schoolfeest in Loft, discotheek in Lissabon waar ik al eerder was geweest. Zijn daar echt veel schoolfeesten! Ik was erheen met Valerie en Vera. Wel btje rustig maar we vermaken ons altijd wel :)

Dat weekend moesten we op zoek naar sinterklaascadeautjes, want donderdag 7 dec gingen we sinterklaas vieren! Al die portugezen, brazilianen en andere erasmus (behalve de belgen) wisten natuurlijk niet wat dat was. Dus we hebben t ze heel kort uitgelegd en gezegd dat we dus lootjes wilden trekken. Iedereen wilde wel meedoen. Ik had junior (a.k.a. Herbert:p), een braziliaanse jongen die hier 4 jaar studeert. Hij is helemaal gek van talen enzo dus het was vrij makkelijk om een cadeautje te vinden. Ik wist dat ie chinees aan t leren was (weet niet waarom??), dus had een boekje voor m gekocht met chinese zinnen enzo. Hij was er superblij mee gelukkig :D Ik had lila handschoenen met bontjes gekregen.. hmmmmm niet helemaal mijn smaak haha; had een lerares uitgezocht. Ze had ze beter zelf kunnen houden maja kheb besloten om ze maar zwart te verven ofzo dan zijn ze nog wel leuk :p maar verder was het een superleuk feest! Eerst vertelde lerares Susana (waar Chantal, Tanja en ik nog een paar nachten hebben geslapen in het begin) het verhaal van Sinterklaas. Zij is een vd weinigen die het verhaal kent. Ze vindt het heel erg leuk en gaat zelfs elk jaar naar Belgie of Nederland om het te vieren! Dus zij legde het uit aan de rest vd groep. Iedereen had ook eten en drinken meegenomen, dus was wel een geslaagd feestje. Om half 2 ofzo besloten we om met de hele groep naar een schoolfeest te gaan in Cascais ergens in een bar. In het begin was het nog wel rustig maar toen kwamen wij en iedereen ging naar elkaar bellen 'jaaa je moet trugkomen want nu is t wel leuk!' Dus uiteindelijk werd het wel druk! Ik heb zelfs nog een of andere braziliaanse/afrikaanse volksdans remix gedaan haha (soort van heel snel in de rondte draaien met zn 2en met wat danspasjes erbij) echt grappig. We hebben zoveel fotos gemaakt dat ik ze er niet allemaal op kan zetten, dus de leukste dan maar ;)

Dag erna was echt uitrustdag.. en we hadden van do t/m zo geen internet!!! Weet je hoe saai als je op die berg zit, iedereen is naar huis voor t wknd en wij zitten hier maar zonder enig contact met de buitenwereld :p maar goed we hebben lekker filmpje gekeken met de belgen, helene en bjorn. World Trade Center, echt goeie film!

Afgelopen zaterdag zijn we eerst uit eten geweest bij de Chinees, vet lekker! En maar 10 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht, toetje en drinken :D savonds zijn we maar weer es richting lissabon gegaan. Met chantal en tanja ging ik naar Docks, discotheek daar. Was ik ook al eerder geweest en is toch wel een vd leukere discotheken. Was supergezellig! Khad nog een heel gesprek (in het portugees!) met een wat oudere man, een of ander artistiek typje, en hij wilde me alle musea in lissabon laten zien.. nou dat hoeft niet hoor :p Deze week is wel echt goeie oefening voor mn Portugees; ook hele gesprekken met Clara (braziliaans meisje wat geen engels spreekt) en Jorge (ook al braziliaans) praat ook alleen nog maar portugees tegen ons en Millia meestal ook wel.. zo leer ik t misschien nog een x!

Deze week is echt druk! We moeten een engels verslag inleveren vrijdag, wat nu al af is duss dat scheelt weer :) Vanavond hebk een concert van Millia, mn madrinha (godmother of hoe je t ook wilt noemen; ze is er iig om me te helpen) Ben benieuwd! En morgenochtend gaan we naar de markt in Carcavelos.
Zijn we toen ook geweest tijdens de talencursus en we dachten nu het nog mooi weer is (koud maar zonnig!) moeten we er nog maar es heen.

Zondag heeft Millia een verrassing voor me! Kan echt niet bedenken wat het zou kunnen zijn.....maar jullie horen het vast en zeker volgende week!

Beijinhos!!!

• 13 December 2006 - 16:11

Lindsay:

heee leen,
    idd al tijdje niets gehoort. en bijna kerst dan kom je weer naar nl hea.. maaar ik ga weer stoppen. doei(L)

• 13 December 2006 - 18:55

Anoniem:

daaaaaaaaaag Leen,
    ik weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar iedere x weet je weer een heel verhaal te houden :P ik kan niet meer bedenken dan een klein stukje hoor!
    wéér een paar saaie skooldagen voorbij, hooo.
    maar nu is het toch echt bijna vakantie :) jaa en dan kom jij ook weer trug! daar heb je vast veel zin in. wij ook, want wij zitten tegenwoordig vaak alleen overdag en in het ergste geval ook s'avonds (ACLACH) er liggen al een paar kleinigheidjes onder de boom voor ons klaar.gekregen van gré :D jaa ik krijg hp 4, maar het is nog 1,5 week w8en.
    maar nu gaan we tog echt weer ns stoppen ;)
    daaaaaaag Veel Liefs
    van Roos -xxx-

• 14 December 2006 - 19:18

Margreet:

Er wordt wat afgefeest daar in omgeving Estoril; je zou er haast zin in krijgen. Leuke foto's weer!
    We zitten hier al aardig in de kerstsferen, al loopt het niet uit de hand in de Pallasstraat. Errug rustig buurtje; je ziet geen hond op straat en nu we Rex ook niet meer hebben ....
    Nieuwe kerstboom gekocht; de oude was te groot. Aan een basisschool geschonken.
    Nog ff aftellen en dan sta je weer op schiphol / druk jaartje gehad en voor de boeg, nietwaar?
    Alvast musicalkaarten gekocht voor in de kerstvakantie, leuk voor je, dachten wij.En heel veel lekker eten besteld; is wel nodig na al die maanden campusfood! Tis te hopen dat er in zuidafrika beter gegeten wordt.
    Nah, tot het kerstweekend,
    liefs Margreet

• 17 December 2006 - 14:36

Manon:

Heehee,

Leuk om allemaal te horen weer.. genoeg feestjes! En goed dat je Sinterklaas hebt geintroduceert in Portugal! En over een weekje alweer naar huis dus.. nou dan moeten we maar weer eens op ze nederlands uitgaan of shoppen ofzo!
    Spreek je nog wel op msn of via de mail ;)

groetjes Manon