Aangekomen! - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu Aangekomen! - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu

Aangekomen!

Blijf op de hoogte en volg Marleen

15 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Eindelijk in Zuid-Afrika sinds zondag. Lange, lange vlucht en khad natuurlijk veel te veel bagage :p deden ze bij lufthansa errug moeilijk over maar bij south african airways was t allemaal prima! Maar kheb helft van de vlucht lekker kunnen slapen duss viel allemaal wel mee. Op het vliegveld van hoedspruit werd ik opgehaald door een vd rangers, Ettiene. Toen was het denk ik nog 40 minuten tot we bij Pezulu Lodge aankwamen. Alles gaat zoo relaxed hier, ze nemen alle tijd vd wereld. Soms kan het vast wel irritant zijn als je iets geregeld wilt hebben, maar tot nu toe vind ik het alleen nog maar prettig ;) Er werken niet heel veel mensen op de Lodge. Er is Charmaine, die regelt alles zo'n beetje, een wat oudere vrouw. Verder 2 rangers die alle game drives and walks doen, de baas en zn vrouw met paar zonen en dan nog wat keukenpersoneel etc echt superaardig allemaal. De jongens zijn van mijn leeftijd dus dat is wel leuk, de rest is wat ouder.

Heb al van alles meegemaakt en gezien sinds datk hier ben. We hebben een game drive gedaan en aantal wilde dieren gezien zoals olifanten, zebra's, giraffen enzo die laatste 2 zijn ook echt vlakbij de Lodge als je een rondje loopt over de wegen bij het terrein kom je ze gegarandeerd tegen en ook wrattenzwijnen, gnoes (of wildebeesten :p) en savonds ben ik al regelmatig tegen een stekelvarken aangelopen en nog een beest soort van stinkdier maar veel gewelddadiger en gevaarlijker. Hij had de deur vd keuken kapot gemaakt, er zat echt een enorm gat in! Gister waren we op night drive. De baas vd Lodge wilde de leeuwen lokken met vlees (van een buffalo of gnoe geloof ik). Hij deed z'n speciale lokroep van die beesten haha klonk echt zoo grappig maar we moesten heel stil zijn! Ze komen er niet altijd op af, maar wij hadden geluk en ze kwamen alle 4! Eentje was wel een beetje scary, hij kwam heel dichtbij en hij volgde ons ook in de auto want hij rook het vlees dat uit de bak kwam die achterop de auto stond. Maar het ging allemaal goed ;)

Mijn huisje is suuperleuk! Ik zit in een rondavel en tis echt wel groot. Ik heb mn eigen badkamer en wc enzo. En ik had zelfs de keus uit 3 bedden :p De eerste dag wilde ik lekker een douche nemen, helaas moest ik eerst een spinnenkolonie verwijderen hahaha er zitten er nog steeds een paar bij de wastafel, in de hoekjes en in de douche maja zolang ze blijven waar ze zijn vind ik het prima! :p Ook ben ik al een grote gekko tegengekomen in mn kamer pff schrok me rot! Maja die doen nix dus laat maar gaan, je gaat er wel aan wennen hoor al die beesten hier :p Ook al heel gevaarlijke slangen gezien, niet in mn kamer gelukkig! En ze vinden ze ook wel es in de Tree Houses waar de gasten verblijven, maar de rangers halen ze er weer uit dan.

De eerste avond werd ik ook meteen meegenomen naar een andere Lodge met een bar, waar flink gedronken werd. Ze drinken zoiezo echt veel hier vind ik, maar ik doe het maar wat rustiger aan.. hoef niet elke dag alcohol :p achter de bar lag ook een wrattenzwijn voor pampus. Hij was heel tam en we konden m aaien enzo, denk dat ie heel oud is al.

Nu zit ik in Nelspruit, een grote stad met winkelcentrum. Je kan zoo goed shoppen hier! Kheb allemaal shirtjes voor 2 - 5 euro :D dus mam neem vooral niet teveel spullen mee als je komt, kan je beter hier kopen ;) Binnenkort gaan we hier ook uit. Nick de zoon van de baas zat hier op school en weet alle leuke bars en clubs. Hoop morgen al als het niet te druk is op de Lodge. Lijkt het wel op, tis zoo rustig hier. Hoef amper iets te doen echt heerlijk. Nu kan ik een beetje wennen en van alles zien enzo. Met de gasten (2 duitsers en 2 fransen) mee op pad enzo. Dus dat is wel leuk. In april hebben ze hier 2 weken vakantie dus dan zal het wat drukker worden met lokale gasten.

Het taaltje hier is zo grappig! Als ze rustig en duidelijk tegen me praten versta ik het wel goed. Maar als ze onderling met elkaar praten is het wel lastig hoor. Maar iedereen spreekt supergoed engels dus dat scheelt.

Ik heb nog geen internet op de Lodge, maar ik heb hier een bluetooth set gekocht dus als het goed is, kan ik nu wel internetten. Zou wel beter zijn, want de Lodge computer of tenminste het internet is zo ontzettend langzaam pff duurt paar minuten om een mail te openen. Mn Z-afrikaanse simkaart werkt ook alleen soms op mn kamer, maar wel altijd in de uitkijktoren :p tis wat in de bush maar goed genoeg andere dingen te doen dat scheelt :)

Hopelijk kan ik volgende x een berichtje erop zetten vanaf mn eigen laptop!

xxxx

• 15 Maart 2007 - 12:55

Winnifred Loke:

Klinkt leuk allemal! Ben benieuwd naar je huisje (+inrichting). Misschien volgende keer? Heel veel plezier.
    Winnifred

• 15 Maart 2007 - 15:29

Sanne:

Wouw Marleen!
    Wat ontzettend gaaf allemaal! Het klinkt echt heel bijzonder allemaal! Veel plezier en ik wacht weer op je volgende verhaal!
    Liefs Sanne

• 15 Maart 2007 - 17:47

Manon:

Hee Lenie!
    Het klinkt echt fantastisch allemaal! Die beesten + natuur lijkt me echt heel mooi (alleen die beesten op je kamer zijn wat minder ;)) Volgens mij heb je het wel naar je zin met die mensen daar.. Heel veel plezier alvast en ik spreek je vast snel weer!
    xxx Manon

• 15 Maart 2007 - 20:11

Anoniem :

Gutentag Leen !( marjolein)met dat o zo leuke emoticonnetje ;p is ie niet dik?!
    Wie geht's dir?
    mir geht es gut:) speciaal voor jullie weer een berichtje.van ons.( we willen wel graag anoniem blijven.)
    zo te horen stikt het daar van de vieze beesten. als jij ze weg haalt is het goed! we hebben jouw sms'jes ontvangen , maar toen we terug wilden sturen deed de mobiel erg raar. hij liep vast. maar nu is hij weer de oude. jaa we hebben al zin in het shoppen, we zullen zo min mogelijk meenemen , dat scheelt ook geld bij schiphol zoals jij weet;) wel snel veel foto's hierop zetten hé dan kunnen we zien hoe t eruit ziet daar.

Veel liefs xxx

• 15 Maart 2007 - 20:17

Mila:

Aaaaaahhh....I don't understand...snif snif...Lol

• 15 Maart 2007 - 22:03

Pieter Lavies:

Hoi Marleen,
    Leuk bericht. Echt genieten In Zuid Afrika he; prachtig land. Ga als alles doorgaat okt-dec 6 weken 2 groepen rondleiden maar dan zal jij wel weer terug zijn. Veel plezier! XX.

• 19 Maart 2007 - 03:29

Sabrina:

Hee meisje,
    ben blij om te horen dat het goed met je gaat en dat je je wel vermaakt in ZA.
    Ben benieuwed naar fotos!
    xoxo
    sabrina

• 19 Maart 2007 - 20:59

June:

Heey Marleen,
    Klinkt echt goed. Precies de situatie waarin ik zat op de lodge in Namibie. Geniet ervan meis ik houd je verhalen in de gaten.
    groetjes
    June