Bom dia todos!

Blijf op de hoogte en volg Marleen

07 September 2006 | Portugal, Estoril

Ola!

Hier dan eindelijk het eerste berichtje uit Estoril, Portugal. Na een week kunnen we eindelijk alle 3 internetten! Dat kost nogal wat moeite hier geloof me. We hebben uren staan wachten bij het ICT kantoortje samen met alle andere buitenlandse studenten. Zij hebben het geluk om op de campus te zitten en kunnen lekker iedere dag internetten, zijn zo op school zonder problemen ideaal! Wij zitten bij een oud vrouwtje in huis die jaren in engeland heeft gewoond duss ze spreekt gelukkig vrij goed engels. Maar dat hondje van dr! Echt zo'n keffertje, bij t minste of geringste begint ie al zo ook afgelopen zaterdag. Wij komen terug van uitgaan half 4 ong en wij zachtjes doen! Nee hoor hij hoort alles en t vrouwtje dus ook meteen wakker.. als dat elke wk zo gaat :p maja daar kunnen wij ook niets aan doen natuurlijk! Verder zitten we dus met zn 3en in een kamer van ik denk 15 vierkante mtr! We delen de keuken met haar en we hebben een eigen badkamer maar eigenlijk totaal geen privacy. Overal waar we komen staat t vrouwtje alweer. Aandacht tekort denk ik. Ze zit de hele dag thuis tv te kijken! Dus ze wilde waarschijnlijk graag 3 jonge meiden in huis. Ze bedoelt t allemaal wel goed, maar t was wel even wennen voor ons! We zitten al op elkaars lip elke dag :p

De lessen zijn leuk, maar ook zeker vermoeiend! Onze dag bestaat uit: half 8 op, hele dag les (soms excursies), internetten op school, uitzoeken welke bus we moeten nemen (daar zijn we nog steeds niet achter!) en 8u savonds weer thuis dan eten, huiswerk en lekker slapen haha weinig vrije tijd dus. Zaterdagavond is onze stapavond en zondag hele dag op t strand hangen! Heerlijk :D

De bussen hier zijn echt ongelooflijk moeilijk te begrijpen! Op de een of andere manier komen ze óf gewoon niet óf ze rijden de kant op waar we niet moeten zijn. We komen er maar niet uit.

Mijn nieuwe portugese nummer is:
00351 918035114

Mn adres verandert hoop ik binnen 3 wkn; we willen erg graag verhuizen naar de campus naast school! Daar is t veel gezelliger met alle studenten bij elkaar enzo. Maja dan moeten er een paar uitgaan (wat meestal wel gebeurt) duss duimen maar!!! Als de 'echte' school dan begint in oktober zitten we er hopelijk. Nu is alleen de talencursus Portugees voor ons buitenlandse studenten. Alle portugezen komen pas in oktober die hebben nog lekker vakantie!

Gister gingen we, jawel, rotsklimmen! Wij dachten ooh klimmen op zo'n wandje haha nee hoor zo'n steile ingewikkelde rots. Na eerst een uur wandelen naar de plaats waar t was (al helemaal uitgeput natuurlijk) mochten we beginnen. Nou we kwamen helaas niet erg ver :p maar echt superleuk om te doen!

Aanstaande zaterdag voor t eerst naar Lissabon! Ben benieuwd! Er is nog zoveeel te vertellen, maar dat komt later wel!

Adeus e beijo!!!!

• 07 September 2006 - 17:46

Margreet:

Heb je nu dus een eigen website aangemaakt? handig; kzal hem doorgeven aan Roos

• 07 September 2006 - 17:47

Lindsay:

HEEEE LEEEN,, alles goed daar dus :).. mooi , hier is het ook weer school:(.. heel saai ;).. majaa.. veel plesiier(K)

xx Hvj(L)

• 07 September 2006 - 17:50

Roos !:

haaii ! nou hier is alles goed en we zijn weer naar school. het weer is niet heel slecht, bewolkt, af en toe regen, maar ook wel wat zon en het is eigenlijk helemaal niet koud. en woensdag hadden we dus les van ytje :P ik vond dr best meevallen hoor, maar misschien deed ze erg haar best voor de eerste les. we hadden ook scheikunde en toen moesten we van die witte jassen aan en rare brillen op ;) verder erg saai op school, we hebben zomerdijk,bakker,koopman, demaillat , hoogland, graaf enz. gre en ac hebben beslote in alkmaar te gaan wonen in 2 huurhuizen. haha dat keffertje van die vrouw! maar dus niet echt privacy. maar wat doen jullie dan in de lessen van school ? de taal leren ? whaha dus jullie gingen op een echte berg rotsklimmen ? ja dat lijkt me best moeilijk. nou we zullen vooor je duimen voor een andere plek vlak bij school en dat je uitvind hoe de bus werkt :P nu gaan wij maar weer eens aan het hw, veel xjes en groetjes van Roos en natuurlijk gré, ac, en de huisdieren !

• 07 September 2006 - 18:28

Inge:

Lieve marleen! Wat een mooi verhaal! Gelukkig voel je je helemaal op je plek daar! Ik mis je echt hoor, in huis! Heel gek dat je er niet meer bent! Verder is alles weer precies hetzelfde, mag weer lekker naar school... :S Maargoed, komt goed! Geniet ervan lieverd! Dikke kus vanuit de Smaragdstraat

• 07 September 2006 - 18:54

Elvire:

Hi Marleentje

Wat leuk dat je het al zo leuk hebt en goed dat je een website hebt. Kan ik je een beetje bijhouden.
    Ik hoop echt voor je dat je iets anders vind.. met zijn drieen op 1 kamer is leuk voor een paar weken maar daarna wordt je waarschijnlijk echt helemaal kierewiet van elkaar... en volgens mij willen we dat niet..

hoe gaat het met de taal? Pak je het lekker snel op. ( ik verwacht niet anders hoor!!) Zijn de Portugezen leuk, aardig en chameurs of heb je er nog geen last van gehad.

Lieve Marleen ik ga je volgen en hoor het allemaal wel. Hele dikke zoen van Elvier vanuit de Smaragdstraat.

(Ik hoef het vast niet meer te zeggen maar mocht je het nog niet weten...IK MIS JE HOOR!)

( Wendy ligt absoluut niet aan jou hoor!!)

KUSSIES

• 07 September 2006 - 19:52

Renate:

Hee Marleen, leuk zo eindelijk wat van je te lezen! Je hebt het naar je zin lees ik.Gelukkig maar. Wel een raar idee dat je een "jaar" weg bent.. Maar kom bij je langs he!! Nou ga zo door me schrijven blijven we op de hoogte..
    Heel veel plezier en succes daar alvast!! Dikke kussen en liefs, Renate

• 08 September 2006 - 06:02

Hej Marleen:

Oh heerlijk! Kreeg direct mijn uitwisselingsgevoel weer terug! Weet zeker dat je het helemaal geweldig gaat krijgen! En idd lekker naar de campus dan is het elke avond feest! Hoop dat na de portugeese cursus je niet zo lang naar school moet! Geniet ervan en ik laat me jaloers maken door je leuke verhalen!

Dikke kus!

• 08 September 2006 - 07:54

Sanne Buikema:

Nou zo te lezen maken jullie ook een hoop mee! Ben ook zeker van plan jullie belevenissen te gaan volgen hoor! Geniet ervan en vanuit dit andere verre land, India, veel plezier gewenst! Liefs van Sanne!

• 08 September 2006 - 15:52

Randy:

Oh zo te horen heb je het heerlijk daar, vergeleken met mij in het altijd regenachtige Nederland, ben al weer begonnen met school een weekje
    ik spreek je snel xxx

• 08 September 2006 - 19:10

Daisy:

Hey meis, leuk om te lezen dat je `t wel na je zin hebt, geniet ervan, en hopelijk ga je snel in een andere kamer wonen, ben je gelukkig van dat vrouwtje af...
    Wacht je volgende berichtje snel weer af...
    Dikke XuS DaiSy...

• 10 September 2006 - 17:06

René Stoop:

hier is het ook aardig mooi weer en ik ben ook weer aaan het werk dus dan kan ik weer sparen voor de volgende reis naar?ik hoop dat je het een beetje naar je zin hebt met de webcam en extra accu moet dat wel lukken toch? by by steppe

• 11 September 2006 - 17:04

Manon:

Hee Marleen!

Hoe is het in het zonovergoten Portugal? Hier schijnt het zonnetje ook nog best voor september :)

Leuk dat jullie internet hebben en leuk dat ik dan een beetje kan zien hoe het er in het zuiden voorstaat.

Ik hoop dat jullie de lessen nog een beetje volhouden! Troost je in Nederland is het ook allemaal weer begonnen.

Ik ben benieuwd hoe Lissabon was! Ik hoor het allemaal nog wel!

Ik spreek je snel.

groeten Manon

• 15 September 2006 - 10:17

Joes:

Hey Marleen!

Ben blij te horen dat je het ook lekker naar je zin hebt in Portugal! Moet toegeven dat het nu ook wel anders is, zo zonder jou in huis. Geruststelling voor ons is wel dat Wendy perfect in huis past (volgens mij). Heel erg veel plezier in Portugal en ik zal de verhalen volgen!

Kus, Joes.