Week 2 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu Week 2 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu

Week 2

Blijf op de hoogte en volg Marleen

26 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Ben er nog maar 2 weken maar het voelt alsof ik er al maanden zit! Ik heb ook zoveel gedaan, doe ik normaal niet in een paar maanden en nu alles in 2 weken.

Vorige week vrijdag waren we uit in Nelspruit, een wat grotere stad. Eerst gingen we bij iemand thuis in de tuin zitten en braaien. Altijd lekker! En daarna gingen we naar een bar. Leek wel alsof ik in een Engelse pub zat. 't Enige verschil is waarschijnlijk dat ze daar voetbal kijken en hier was het rugby en cricket. Vreselijk :p Rugby is echt DE sport hier. Ze zitten dan ook op de lodge naar alle wedstrijden te kijken. Maar goed, we waren dus in die pub om 20:00u al. Ze beginnen vroeg hier en gaan evenlang door! Om een uur of 10 gingen we al naar een kleine club en het was nog best druk ook. Naja, wij waren ook al met 15 man ofzo dus dan schiet het al aardig op. Maar het was heel erg leuk, leuke muziek ook. Aangezien het 2 uur rijden is naar huis bleven we maar bij iemand in huis slapen. Ze hebben echt heel mooie huizen daar! Allemaal grote vrijstaande villa's en niet eens zo duur. Een tweede huis daar is niet verkeerd ;)

Deze week waren er niet al teveel gasten, dus we konden het weer rustig aan doen en bij Pezulu beach liggen zoals ze het hier noemen (grasveld met ligbedden en mini zwembadje).

We waren weer op leeuwenjacht gegaan, maar dit keer kwamen ze helaas niet op het vlees af. Paar dagen later was ik mee op een game drive in de middag en toen lagen ze er opeens! Supergaaf! Hoop dat ik zo de foto's kan toevoegen anders komen ze zeker de volgende keer.

Waren deze week ook naar een Ierse pub in Hoedspruit zelf. Nu was het wel heel gezellig, maar er schijnen regelmatig gevechten te zijn. Iemand hoeft een ander maar aan te kijken of er is al een gevecht schijnt..
Toen kwamen we terug die avond en ik beetje slaperig naar mn huisje lopen, staat er opeens een buffel naast mn deur. En die zijn het gevaarlijkst van de big five, omdat ze zo onvoorspelbaar zijn. Dus ik ben maar heel snel naar binnen geglipt en hij bleef gewoon lekker rustig door eten. Loop regelmatig tegen dieren aan hier. Stond ook halve meter van een stekelvarken vandaan. Schrok me rot, want eerst zie je ze niet in t donker en dan zetten ze opeens die stekels uit. Maar die schrikken nog meer dan ik, dus ze zijn meestal heel snel weg.

Dit weekend waren we met dezelfde groep als dat we uit waren naar de dam hier in de buurt gegaan om te waterskien en kamperen. Ik dacht ik doe ook een poging, maar dat is nog best wel moeilijk! Vooral om overeind te komen, wat dus niet lukte :p toen kreeg ik bijna een ski in mn oog, dus er zit nu een sneetje naast mn oog. Dat gebeurt nou nooit zeiden ze :p. Het was heel dik, maar ik had er snel ijs op gedaan dus het valt allemaal wel mee nu.

Ben vast de helft vergeten te vertellen, maar ik moet nu snel weer gaan!

xxxxx-jes

• 26 Maart 2007 - 09:07

Winnifred Loke:

Hoi Marleen,
    Leuk om je huisje van binnen te (is het rond?), ook de lodge (bovenin) ziet er heel gaaf uit!
    Werk je ook nog of doen jullie alleen maar leuke dingen?
    Winnifred

• 26 Maart 2007 - 18:08

Mila:

aaaaaahhhh....Got to learn dutch...lol but fortunately, this time you got fotos!that is a language I understand!!!yyyyeeeeyyy!!!Lol like the outside of the house. But the inside needs some painting! Lol really cool the place!
    Aaaah! miss u!* kisseeess*** have fun and take reaaaly care of you!

• 26 Maart 2007 - 19:40

Tineke Lavies:

Hoi Marleen,
    Wat een heerlijk plekje waar je zit. Vooral het uitzicht is prachtig. Kijk je wel een beetje uit met die buffel voor je deur? En dan ook nog leeuwen lokken met stukken vlees? Ik vind je heel erg dapper hoor! Geniet ervan. Ik kijk weer uit naar nieuwe belevenisen.
    Groetjes van ons allemaal.

• 26 Maart 2007 - 23:38

Sabrina:

leuke fotos, als het niet zo ver weg was zou ik je wel even komen opzoeken :o).
    wat is eigenlijk jouw address?
    take care en tot snel
    ENJOY
    xx
    sabrina

• 28 Maart 2007 - 18:42

Margreet:

errug mooi; wij hebben er al erg veel zin in; reis bijna voor elkaar; rest online