Familie weer thuis
Blijf op de hoogte en volg Marleen
28 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
De dag erna zijn we naar het Kruger Park geweest. Eindelijk! Het was de eerste keer voor mij. Hele dag daar rondgereden en kuddes met olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, gnoes, antilopen en, jawel, leeuwen! Niet heel dichtbij, maar toch gezien dankzij andere mensen die er ook stonden. Zondag hebben we een paard gereden aan de voet van de Blyde Canyon. Heel erg mooie omgeving daar. Onderweg zagen we ook weer van alles lopen, waaronder een aantal neushoorn die echt midden op de weg lagen. De paarden waren natuurlijk op de neushoorns aan het letten en hadden dus niet door dat er een paar wrattenzwijnen voor hun neus liepen, dus die van mij en mn moeder schrokken zich rot. Gelukkig had ik het bejaarde paard van stal en viel het nog wel mee :p We hebben ook nog heerlijk geluncht in de Garden of Eden, echt prachtige tuinen daar. Verder hebben mn moeder, zusje, neefje en nichtje nog een microlight vlucht gemaakt met de eigenaar West en zijn ze nog op game drive geweest. Na drie nachten bij Pezulu moesten ze helaas nog even verhuizen naar Panzi bush camp, omdat het hier helemaal vol zat. Daar troffen ze luizen aan in bed, heel fijn..maar goed dat hebben ze vast ook wel weer overleefd (na vooral heel veel Deet opgesmeerd te hebben). Maandag heb ik ze naar het vliegveld hier in Hoedspruit gebracht. Ze vlogen om 2u daarvandaan naar Johannesburg en moesten daar 8u wachten. Later bleek dat de vlucht gecancelled was en moesten ze dus nog veel langer wachten tot ze op een vlucht naar Parijs konden (ipv rechtstreeks naar A’dam). Daar weer wachten en uiteindelijk dag erna ’s avonds laat thuisgekomen. Soms zit het een beetje tegen… In ieder geval was het heel erg gezellig!
Nu nog een weekje voor mij dan moet ik ook weer naar huis. Ik wil wel, maar ik wil niet :p Gaat nog lastig worden het afscheid hier, tis een soort van tweede familie geworden. Maar ik kom zeker terug!
Bericht van Familie Brouwer
Na een voorspoedige vlucht arriveerden we in ons eerste hotel in Pretoria, helaas zonder koffers. Er was een bagageband defect geweest op Schiphol. De eerst ochtend werd dus besteed aan kleding kopen in een zeer modern winkelcentrum en hierna konden we de reis vervolgen. Door de gastvrijheid en het Afrikaans voelden we ons snel thuis.
Met onze gids Bart van “Lekkerbly” trokken we door een prachtig deel van Zuid-Afrika. Na Johannesburg en Pretoria reden we via Kimberley naar Lady Grey, vervolgens Golden Gate NP, Durban, kustroute, St Lucia; laatst stop bij Chrissiesmeer en toen voor een aantal dagen naar Marleen bij Hoedspruit: Pezulu Tree Lodge.
Veel gezien en geleerd over : dorpen, steden, historie, cultuur.
De koerier van airport J-burg kwam met onze bagage steeds naar een accommodatie waar we net weer weg waren, maar na zo’n dag of 5 hadden we alles weer. Geduld is gewenst, zo niet noodzakelijk in Zuid-Afrika.
Volgende reis bezoeken we het Kaapstad deel, maar ook zeker weer Lady Grey en Golden Gate.
Samengevat was het indrukwekkend, niet alleen het natuurschoon, de dieren, de gastvrijheid maar ook de verschillen.
South Africa: hope to see you again (soon) !!!!
Anna (nichtje):
Ik vond het echt heel erg leuk in Zuid-Afrika. We hebben veel leuke dingen meegemaakt. We ging eerst op rond reis,met een gids. Daar zijn we met hem in allemaal in leuke dorpjes geweest. Na die rondreis zetten de gids ons af op Pezulu.
De eerste indruk was:Wauw wat is het hier mooi. We werden ook hartelijk ontvangen door iedereen. Het diner was ook erg speciaal want we gingen met ze alle met een kring om het kampvuur gezellig eten. We gingen in een tree house slapen,dat was erg leuk. De volgende dag gingen we naar een revalidatie centrum voor dieren, dat was ook erg leuk. We zijn ook nog naar het Kruger Park geweest, daar hebben we ook lekker geluncht. We wilde graag gaan delta vliegen,want dat hadden we van veel mensen gehoord dat dat erg leuk was. En toen gingen we ook maar we moesten vroeg ons bed uit want dan konden we veel dieren zien. Het was echt fantastisch! We gingen ook nog met een ranger mee op safari,daar hebben we ook veel dieren gezien maar ’s avonds was het wel heel erg koud. We gingen ook nog naar ook Zuid-Afrikaans schooltje. Het was wel leuk maar het was ook wel heel zielig om te zien hoe ze daar leefden. We gingen daar wat snoep uitdelen, dat vonden we erg lekker maar ze vonden het ook wel raar want het was allemaal Nederlands snoep. Ze gingen ook wat liedjes zingen. Zondag gingen we ook nog paardrijden, als uitzicht de bergen dat was wel heel erg mooi maar we waren in een natuurgebied en toen lagen er ineens een paar neushoorns op de weg.
Maar Pezulu is echt een fantastische verblijfplaats. Ik heb het echt naar me zin gehad daar, de 5 dagen waren zo om.
30 Juli 2007 - 17:02
Manon:
Hee Marleen,
Leuk zeg alle foto's van de omgeving en de 'visite' uit Nederland! Geniet nog maar even van je laatste dagen.. enneh zal je nog wel even mailen!
xxx Manon -
30 Juli 2007 - 19:06
Margreet:
Daar zitten we dan weer in het kille Nederland; de overgang is groot en het gevoel niet prettig; vandaag weer voort eerst naart werk: moet maar weer....
Het was fantastisch om het land (deels) te bekijken; de familie te leren kennen bij Pezulu: na 5 dagen voelde het heel vertrouwd. Gisteren is Nathalie vertrokken naar Senegal; wat stil zo hier in huis.
Leuke foto's Marleen! De film is ook mooi geworden; volgende week kijken. En aftellen ...... tot we weer mogen!
xxx Margreet en Roos -
31 Juli 2007 - 16:34
Hoi Marleen!:
Ja time flies when your having fun!!! Ik weet er alles van! Maar wel erg leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Geniet er nog maar even heel erg volop van en kom dan veilig weer thuis! Ik spreek je vast snel weer! Liefs van Sanne!!! -
03 Augustus 2007 - 17:04
Belia:
Marleen, ontzettend bedankt voor al je verhalen en wat heerlijk dat je Mam en zus hebben mee mogen kijken in een prachtig land.
het zal wennen worden hier weer terugkomen in Ned. maar misschien staat er alweer een volgende reis gepland.
goede thuisreis en de rest zal ik van je moeder horen binnenkort, want dan gaan we samen gezellig uit eten.
groetjes