Week 5 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu Week 5 - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu

Week 5

Blijf op de hoogte en volg Marleen

14 April 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Joes, je hebt helemaal gelijk. Voor mijn telefoonnummer moet 0027 (en dan 730108479).

Ondertussen heb ik de eerste regen/onweer/storm ook meegemaakt. Echt hoosbuien. De laatste regen was in december of januari dus het was zeker nodig voor de natuur en dieren, maar van mij had het niet zoveel gehoeven, zo wordt het nooit wat met zonnen natuurlijk :p maar goed voor de gasten maakte het blijkbaar niet uit, want het was echt druk vanwege Pasen. De schoolkinderen hebben hier twee weken vrij, dus er kwamen best veel families voor een paar dagen. Wel lekker even wat drukker voor de afwisseling.

Twee weken geleden waren we nog een keer naar Nelspruit gegaan in het weekend, naar Keg’s, een bar, en Malibu, een club. Zelfde als vorige keer. Dit keer waren we met nog meer mensen, supergezellig! We deden nog mee aan een danswedstrijd voor een fles drank en cd’s met Z-Afrikaanse muziek, maar helaas nix gewonnen :p Dag erna gingen we naar huis. Er waren geen gasten op de lodge, dus heerlijk een weekend uitgerust en in de zon gelegen. Het weekend erna was het drukke weekend (Pasen). Ondertussen ben ik ook aan mn onderzoek voor school begonnen, wat erg goed gaat met dit snelle internet…niet dus. Af en toe maar naar een internet café.

Vorige week hoorden we leeuwen vlakbij, dus we dachten laten we gaan kijken bij het hek. Ze zijn niet op ons terrein maar het terrein ernaast. Dus na 5min rijden kwamen we bij het hek aan en aan het einde lagen er 7 leeuwen echt vlak ernaast alleen het hek zat tussen ons, supergaaf! Ze waren nog heel jong, want de mannetjes waren niet zo groot maar echt mooie beesten.

Van de week heb ik voor het eerst gepokerd! West heeft een pokerkoffer en ze spelen t regelmatig. Hij zou het me al een keer leren, maar nu waren er een paar jonge gasten die het ook spelen. Ze wilden dus een avondje pokeren met ons. Aangezien ik nog nooit gepokerd had, kreeg ik ’s middags een spoedcursus en ’s avonds gingen we spelen voor geld. Ging nog goed ook! Toen had ik hun pesten geleerd, hadden ze nog nooit van gehoord :p

We zijn ook nog een avond naar Matumi geweest, een andere lodge vlakbij. Daar hadden we heeerlijke pizza’s gegeten! Dat was echt een tijd geleden voor me. En ik heb Don Pedro’s geprobeerd, superlekker drankje. Het is een soort van milkshake, maar dan met alcohol. Andere avond waren we er weer heen, dit keer niet om te eten. Ze wilden eigenlijk net gaan sluiten, maar voor ons van Pezulu blijven ze altijd nog even open… goeie klanten blijkbaar ;) Later die avond kregen we de mensen achter de bar zover om nog even bij ons wat te komen drinken. Superleuke avond!

Nu ben ik druk bezig om mn duikcursus te halen. :D Maandag heb ik examen en praktijk in het zwembad en dan als het goed is gaan we het eerste weekend van mei richting de kust voor een paar dagen om het af te maken in de zee. Die plek daar schijnt de mooiste duikplek van Z-Afrika te zijn. Heb er echt zin in!

Maandag gaat West naar Mozambique voor lange tijd om daar vakantiehuizen te bouwen, dus gisteravond was soort van afscheidsfeestje in O’Hagans, een bar in Hoedspruit. En toen we terug kwamen zagen we de leeuwen weer naast het hek liggen! Zeker hun favoriete plekje :p

Maar goed, ik ga nu hard studeren voor mn duikexamen!

xxxxxjes

• 15 April 2007 - 22:06

Mila!!!:

i want fotos!!!! muitos beijinhos*

• 20 April 2007 - 11:04

Mila!!!:

ik wil foto's! LOoool

• 25 April 2007 - 14:52

Saskia Greup:

Jij lijkt je niet te vervelen daar! Wat een avontuur zeg, met al die wildlife om de hoek. Gaaf! Leuk dat je duikcursus doet. Kan je misschien als je terug bent een keer gaan duiken met Martijn en Daan! Dikke pret! Alleen natuurlijk niet zoveel zicht als in de wateren waar jij en Daan duiken/gedoken hebben. Maar alles heeft zijn charme moet je maar denken! Nu ik je site eindelijk gevonden heb ga ik regelmatig kijken hoor!
    Have fun daar!

Sas, Henk en Martijn (zal je site doorgeven aan Fiona, kan zij je ook eens mailen....).