Laatste nacht in Kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu Laatste nacht in Kaapstad - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Marleen - WaarBenJij.nu

Laatste nacht in Kaapstad

Blijf op de hoogte en volg Marleen

23 Januari 2008 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Zoo het kaapstad avontuur is alweer bijna over.. morgen gaan we verder naar Robertson, wat vrij dichtbij ligt.

Gister waren we de hele dag op pad geweest met de auto, ik ging dit x maar es rijden! Maar ik was t natuurlijk al wel een btje gewend dat links rijden ;)
We begonnen bij Kirstenbosch Botanical Gardens, erg mooie tuinen en vooral heel groot. Daarna zijn we doorgegaan naar Groot Constantia, een mooi huis temidden van de wijngaarden. Verder, zijn we het hele kaapse schiereiland rondgereden, dus met heel veel bergweggetjes.. We zijn gestopt bij Boulders Bay, waar de pinguins zitten. We reden het Nationale park in waar we de Cape Point helemaal opgeklommen zijn. Echt supermooi uitzicht van daarboven. We zijn ook de nodige bavianen tegengekomen, die op de auto's voor ons klommen!

We kwamen door de Chapman's Peak, wat toch wel een bijzondere route schijnt te zijn, met allerlei wegen door de bergen heen.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Camps Bay, de toeristische baai van Kaapstad. Dus heel veel blanken te vinden daar. En daar hebben we gegeten op een terrasje.

Vandaag hebben we de binnenstad een beetje bekeken, met o.a. het Kasteel midden in de stad, het stadshuis en wat leuke winkelstraatjes. Daarna zijn we doorgereden naar Waterfront, de haven. Echt heel gezellig daar met veel restaurantjes enzo en een groot shopping center..heel belangrijk ;)

Dussss erg veel gedaan in die 3 dagen! Maar ik had nog wel een week in Kaapstad kunnen blijven hoor. Echt de moeite waard.

Oh, Piet en Tineke, we hebben jullie advies opgevolgd en zijn naar dat restaurantje geweest tegenover Mama Africa. Echt helemaal top! Ik heb krokodil gegeten.. haha apart maar erg lekker en mn vader had struisvogel. Er was live muziek, goeie service en een heel bijzondere aankleding van het restaurant, dus een goeie tip!

En ook maar goed dat we de Tafelberg meteen hadden gedaan, want vandaag zat het helemaal dicht. Bewolkt en zelfs een btje regen, maar nog steeds lekker warm dus geen probleem.

Nou geen id wanneer ik weer internet heb, jullie merken het wel!

Groetjes

• 23 Januari 2008 - 20:28

Pieter:

Bij het zien van de foto's voel ik me weer helemaal thuis. By the way wanneer je lekkere en heel goedkope rode wijn wilt drinken moet je bij de bottle store "tassenberg" kopen, in de volksmond Tassie". Geniet die dag en mooi loop!

• 23 Januari 2008 - 21:45

Saskia En Henk:

Zo te zien wordt het tijd dat wij ook maar eens richting Zuid Afrika vertrekken. Eerlijk is eerlijk... staat al een tijd op onze reisverlanglijst. Maar eerst Suriname! Geniet met volle teugen! Wij verheugen ons op het volgende verslag!

Liefs en groetjes van de Greupies

• 23 Januari 2008 - 22:06

Tim:

Hey Marleen,
    Damn wat ben ik jaloers op je. Geloof dat ik daar wel had willen rond crossen met m'n wagen. En die zon, tja hier vliegen m'n ramen steeds open bij een windvlaag:p
    Verder is het hier wel ok in Breda. Ben vandaag naar de film, de Vliegeraar geweest. Niet slecht, dacht eerst weer zo'n vrouwefilm maar toch!

Even een vraagje, die vriezer he, die staat hier letterlijk in de schimmel! Vindt je het goed als die pleitos gaat? Of is er echt iemand die dat ding wil kopen?

Have fune!

Groetjes Tim,

• 24 Januari 2008 - 16:17

Sanne:

Hoi Marleen!
    Jeetje wat een moois weer allemaal! Krijg helemaal zin om ook weer te reizen! Geniet van alles en heel veel plezier! Geniet vooral ook van het mooie weer want hier is het echt niet veel aan!
    Liefs van Sanne!

• 25 Januari 2008 - 14:25

Truus Schenkhuizen:

Wat een prachtige foto's en wat hebben jullie veel gedaan/gezien in die paar dagen! Ik krijg er bijna ook zin in.
    Hier in Zoetermeer is het nog steeds saai grijs weer met om de haverklap een stormpje zodat het nog steeds herfst lijkt, zucht...
    Die josie weet waarnatoe julie nu gaan, dus ik hoop dat jullie snel weer een internetcafé o.i.d. vinden om ons op jullie reisverhalen te trakteren.

Dikke knuffels